"aluaturi de casa"
Initial am vrut sa fac cruffins. Am tot admirat reteta Andreei, alias Deyutzky. M-am grabit sa o execut si eu.
Insa nu am fost atenta la modul de rulare si mi-a iesit diferit, dar la fel de delicios.
Intr-un bol incapator am pus faina.
In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata.
Am amestecat putin.
Am lasat 10 minute la loc cald cu vasul acoperit pana a inceput sa se umfle drojdia.
Am adaugat apoi zaharul pudra, am amestecat.
Am adaugat sarea.
Apoi am adaugat untul moale.
Am inceput sa framant.
Dupa ce aluatul a devenit nelipicios, am acoperit bolul cu folie si l-am lasat la loc cald aproximativ 1 ora.
Am presarat putina faina pe blatul de lucru si am rasturnat aluatul.
Am impartit aluatul in 6 bile egale si le-am acoperit cu folie.
Dupa 15 minute am intins cate o foaie subtire dreptunghiulara din fiecare bila.
Am uns cu unt si putina nutella. Am rulat.
Am taiat fiecare sul de-a lungul si am rulat cu partea taiata in sus.
Am tapetat tava cu unt si faina.
Am asezat spiralele rezultate in forme. Le-am acoperit cu folie.
Am mai lasat putin la crescut cat am incins cuptorul la 180°C.
Am dat tava la cuptor pentru 12-15 minute.
Le-am scos din tava, le-am lasat putin sa se racoreasca si le-am servit imediat.
1
optional se pot pudra cu zahar pudra la final