Diplomat cu mango

de Oana in Prajituri, 4 Aug 2013 | 64918 vizualizari

 

O prajitura fara coacere si gata in maxim 15 minute, atat de aromata si gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • un mango mare si copt bine 300-400 gr
  • 300 gr iaurt gracesc
  • 200 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita extract de vanilie
  • sucul de la o portocala
  • o lingura gelatina granulata
  • un pachet mic de piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu mango:

Gelatina se amesteca cu 2 linguri apa rece si se lasa sa se hidrateze

Ses coate pulpa din fructul de mango si se toaca cubulete. Iaurtul se mixeaza cu zaharul pudra si cel vanilat. Se adauga vanilia. Daca doriti mai dulce puteti sa mai adaugati zahar, insa au fost suficiente doua linguri. Frisca se bate bine. Se amesteca iaurtul cu frisca.

Se pregateste o tava de chec, daca vreti o puteti tapeta cu folie. A mea este teflonata si nu am tapetat-o. Am taiat piscoturile pe jumatate pentru ca depaseau marginile tavii. Se insiropeaza piscoturile in sucul de portocala si se aseaza de jur imprejurul tavii de chec. Pe fundul tavii se presara cubulete de mango. Restul de fruct se amesteca in crema de iaurt. Gelatina se topeste putin pana devine lichida si se amesteca in crema. Se rastoarna crema cu grija in tava, atentie sa nu cada piscoturile. Se niveleaza bine, se acopera cu folie de plastic si se tine la rece cateva ore pana se intareste.

Se scoate apoi pe o tava, rasturnand rapid forma de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RuxyRux 1

15.08.2013, 23:49

La Muuuuulti Ani muuuult iubiti si fericiti draga mea Oana! Din tot sufletul iti urez sa te bucuri de copilasii tai minunati si de familia ta frumoasa!

Oana 1

16.08.2013, 01:15

Va multumesc mult, mult pentru urari!!

monik80 1

20.03.2015, 19:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de frisca si mascarpone