Dovleac copt cu scortisoara si miere

de Adi in Dulciuri, 22 Oct 2017 | 6562 vizualizari

 

Cu dor de copilărie când ne prepara bunica dovleac copt în cuptorul sobei cu plită, azi am copt un dovleac turcesc, dar in cuptorul electric.
Imbunatatit cu miere si scortisoara, a fost chiar un desert gustos.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac turcesc
  • scortisoara
  • miere pentru servit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt cu scortisoara si miere:

Dovleacul turcesc se spala pe coaja și se sterge cu prosoape absorbante de hartie.

Se taie pe jumatate si i se inlatura semintele.

Apoi, fiecare jumatate de dovleac se taie in patru felii groase.

Se unge o tavă cu putin ulei si se aseaza in ea feliile de dovleac, cu coaja in jos.

Tava se da la cuptor pana cand feliile de dovleac sunt bine patrunse si prind o usoara crusta.

Cand incep sa se patrunda se presara putina scortisoara peste ele.

Dovleacul copt se serveste cald, uns cu miere, atunci cand nu este suficient de dulce, natural.

Noi l-am servit cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt cu scortisoara si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta impletita cu branza, pere si mere