Dovleac cu rozmarin

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 15 Feb 2011 | 7695 vizualizari

 

Dovleacul preparat dupa aceasta reteta africana este foarte delicios, placut aromat si are un parfum sublim.

 

INGREDIENTE

  • un dovleac butternut
  • o legatura de rozmarin proaspat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac cu rozmarin:

Spalam dovleacul, il taiem in 2 si-i scoatem samburii cu o lingura, apoi il taiem in felii. Infingem o frigaruie de lemn in pulpa dovleacului in mai multe locuri pentru a facilita inserarea rozmarinului. Infigem ramurele de rozmarin in orificiile create. Punem feliile de dovleac intr-o tava de friptura, ungem miezul dovleacului cu ulei de masline, presaram sare si piper si dam la copt. Le coacem la foc mediu, pana cand se inmoaie miezul de dovleac(eu le-am copt 45’). Le servim caldute.

Se serveste ca garnitura sau fel principal vegetarian. Dar este atat de bun incat noi l-am savurat asa simplu, nici poze de final pentru prezentare, nu am mai apucat sa fac.

Pofta buna!

sursa

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu zucchini si ricotta