Dovlecei umpluti

de lia maria in Curcan, 29 Apr 2011 | 4711 vizualizari

 

Un meniu delicios, sanatos si gustos ! Incercati si voi reteta si-mi veti da dreptate...

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei 
  • 200g carne macinata de curcan,am folosit eu (sau la alegere: porc, pui, vita)
  • 1 morcov 
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 linguri pasta de rosii
  • 2 linguri orez
  • 1 lingurita ulei
  • Sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Spalam dovleceii, ii taiem in doua pe lungime si le scoatem miezul.

Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul curatat si spalat, il dam pe razatoarea mica. Ardeiul iute il spalam, il sectionam, ii indepartam nervirii si semintele si-l tocam. Patrunjelul spalat il tocam marunt.

Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, ardeiul si morcovul, calim putin 2’, dupa care adaugam si carnea. Lasam cam 3-4 ‚ pana carnea isi schimba culoarea, dupa care punem orezul si omogenizam. Dupa inca aprox. 2-3’ adaugam 1/3 din patrunjelul tocat, asezonam cu sare si piper si luam tigaia de pe flacara. Imaginar, impartim amestecul in patru. 

Umplem cele patru jumatati de dovlecei apoi ii asezam intr-o cratita, cu umplutura in sus. Adaugam cate o lingura de pasta , pe fiecare dovlecel si presaram restul de patrunjel.

Adaugam 200ml supa de pui, punem capacul pe cratita si dam la cuptor. Dupa 35’ dam la o parte capacul si mai lasam in cuptor 10’.

Servim dovleceii calzi, cu iaurt sau smantana deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

lia maria 1

03.05.2011, 16:02

deyutzky
cris
retegg va multumesc

lia maria 1

03.05.2011, 16:05

mihaela
kamy
mamaelena ma bucur ca va place

lia maria 1

03.05.2011, 16:06

motanel
elena
mena va multumesc

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan rumena