Dovlecei umpluti cu carne de curcan

de divainbucatarie in Curcan, 3 Mai 2011 | 7517 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei de marime medie
  • 200 g carne de curcan tocata
  • 30 g orez
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 10 g faina
  • 50 g pasta de tomate (bulion, suc de rosii)
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cimbru
  • 1 foaie mica de dafin
  • smantana sau iaurt pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne de curcan:

Alegem dovleceii astfel incat sa nu fie patati sau stricati. Fiecare dovlecel il taiem in 3 bucati si apoi ii scobim. Curatam si tocam ceapa marunt. Spalam si curatam morcovii si telina, apoi le taiem felii si tocam patrunjelul. Amestecam carnea cu ceapa tocata marunt, orezul, oul batut, patrunjel si condimentam cu sare, piper si putin cimbru. Amestecam bine pentru a obtine o compozitie omogena. Umplem dovleceii cu aceasta compozitie, apoi ii punem in vasul in care ii fierbem impreuna cu o rosie, o frunza mica de dafin plus feliile de morcovi si de telina. Punem apa calda peste nivelul dovleceilor si ii punem la fiert. Dupa ce au dat in clocot lasam sa fiarba cam 10 minute.

Preagatim un vas termorezistent in care punem un sos obtinut din amestecarea pastei de tomate cu faina, pe care l-am diluat cu zeama in care au fiert dovleceii. Adaugam uleiul de masline.

Scoatem dovleceii si ii punem in vas peste sos. Pasam morcovii si telina, si ii turnam in sos. Vor sta la cuptor cam 30 de minute. Ii servim calzi, cu smantana sau iaurt.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de curcan cu galuste