Dresala cu legume noi si verdeata

de miki_a in Supe/Ciorbe, 26 Iul 2016 | 5124 vizualizari

 

Una din supele preferate pe timp de vară! 

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi potriviți, tăiați rondele / jumătăți;
  • 2 dovlecei zuchini potriviți, tăiați rondele / jumătăți;
  • 6 cartofi noi, tăiați în cuburi potrivite;
  • 1/2 ardei gras roșu tăiat bucăți;
  • 3 cepe verzi;
  • 2 linguri zarzavat pentru ciorbe (opțional);
  • 1,5 l de zer cald;
  • verdeață multă (mărar, pătrunjel, leuștean) tocată mărunt;
  • sare și piper după gust;
  • ulei picant pentru servit (opțional).
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dresala cu legume noi si verdeata:

Spălăm, curățăm și tăiem legumele după cum v-am sugerat la "ingrediente" sau după placul personal. 

Într-o oală înaltă (de 4 litri) punem la înfierbântat apă puțină și începem să adăugăm legumele pregătite (în funcție de densitate, timp de fierbere, greutate etc; eu încep cu morcovii, continuând cu cartofii, ardeiul, zuchini, ceapă, făcând pauze între adăugări de 10 minute). 

După ce legumele s-au pătruns (intră furculița ușor) se adaugă zarzavatul pentru ciorbe (cel folosit de mine conține rădăcini de morcov, pătrunjel, păstârnac, țelină, verdeață, toate tocate și sare). 

Se adaugă zerul cald și se mai lasă să dea 2 - 3 clocote. 

Se potrivește gustul de sare și piper, după care se stinge focul și se adaugă verdeața tocată. 

Se servește cald sau răcorit, cu ardei iuți / ceapă verde, pâine sau mămăliguță și ulei iute / picant. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dresala cu legume noi si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

21.08.2016, 00:48

Mena , poti obtine zer foarte simplu din 2 litri de lapte integral (sau cel mai gras de la magazin, ideal ar fi sa nu fie procesat, pasteurizat, ci proaspat), 2 linguri de smantana grasa (peste 20% grasime), 3 linguri cu otet de mere sau vin si un praf de sare. Intr-o oala (de inox sau tuci), se pune laptele, se adauga smantana si se amesteca. Se pune pe foc mic, pana se infierbanta (nu se fierbe, ci doar se incalzeste pana poti suporta mana pe oala; 75 grade orietativ). Se inchide flacara, se adauga otetul si sarea si se lasa asa vreo 10 minute, pana cand incepe sa se separe. Se strecoara prin tifon (obtii un bot mic de branza iar zerul il folosesti la gatit). Sunt multe retete dar poate fi consumat si ca atare. Sidy are un articol tare bun despre zer http://www.bucataras.ro/articole/zerul-73705.html si are si o varianta de obtinere (am vazut-o abia dupa ce am scris )! Sa-ti fie de folos si ajutor!

mena29 1

21.08.2016, 00:54

Multumesc frumos,Mihaela !

miki_a 1

21.08.2016, 00:58

Cu drag Mena!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosie