Drob de miel facut de bunicute

de Gusti in Oaie, 1 Mai 2009 | 29941 vizualizari

 

Bunicile pregatesc an de an de Pasti reteta de drob de miel ...

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de la un miel (ficat, inima, limba, rinichi, plamini)
  • carne cu grasime
  • prapur
  • Doua cepe vechi
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • 3 oua crude
  • 3-4 oua fierte tari
  • sare
  • piper
  • condimente pentru carnea de miel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel facut de bunicute:

Si anul acesta, reteta de drob de miel preparata de bunici de Pasti a fost delicioasa. Urmareste mai jos modul de pregatire al drobului de miel:

Se spala maruntaiele, se fierb in apa cu sare si condimentele speciale, se scurg, se lasa sa se raceasca si se dau impreuna cu ceapa veche (taiata marunt si calita) prin masina de tocat.

Verdeata se toaca marunt si se pune peste carnea tocata. Se bat cele 3 oua si se adauga la compozitie. Se amesteca totul.

Se pregateste o tava de cozonac astfel: se unge tava, se pune prapurul (care a fost tinut 2-3 ore in apa cu otet) si se pune in ea jumatate de compozitie. Se aseaza apoi 3-4 oua fierte tari si se pune si cealalta parte din compozitie. Se acopera apoi cu prapurul si se unge cu ou.

Se da la cuptor cam 45 de minute la foc potrivit.

BONUS:

Clatite cu drob

Compozitia de drob poate fi pusa intre clatite si iese un aperitiv delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel facut de bunicute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel rulata, cu umplutura de spanac