Retete pascale
Anul acesta am pregatit drobul intr-un aluat pregatit din faina, oua si unt care a iesit delicios.
Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si le dam prin masina de tocat carne cu gauri mai mari impreuna cu ceapa verde. Daca doriti, puteti sa le tocati la cutit marunt.
Taiem marunt mararul si patrunjelul spalate si le amestecam cu organele tocate, felia de paine inmuiata in apa sau lapte stoarsa bine, ouale intregi, sare si piper.
Pentru aluat amestecam bine untul la temperatura camerei, sare, ouale si faina pana obtinem un aluat elastic, nelipicios. Pe un blat infainat intindem aluatul sub forma de dreptunghi cat mai mare, astfel incat sa putem inveli cu el drobul. Asezam o hartie de copt in tava in care vom coace drobul. Intindem aluatul, apoi punem umplutura. Aducem aluatul peste umplutura. Daca dorim putem face diverse forme pe care sa le asezam deasupra. Sigilam bine aluatul, astfel incat sa nu se reverse umplutura si ungem cu un ou batut cu o lingura de apa sau lapte.
Dam forma la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos. Daca dorim, putem aseza la mijlocul compozitiei oua fierte in lungul tavii.