Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

de Rita Ilies in Oaie, 17 Apr 2016 | 4110 vizualizari

 

Drobul de miel este un preparat regăsit pe mesele tuturor în perioada Sărbătorilor de Paște. Învierea Domnului ne găsește în fiecare an cu drob, ouă roșii, pască și multe alte bunătăți în coș.
Azi vă prezint varianta mea de drob. Un drob cu organe de miel marinate cu ajutorul aparatului de marinat Food Saver. Un drob pe care până și cei mai mofturoși invitați îl vor servi cu plăcere. E fin, parcă pufos, nu este deloc amărui și merge de minune servit cu hrean proaspăt pregătit.
 

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ
  • 800 g organe de miel
  • 250 g lapte
  • 50 g ulei de rapiță
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță chimen negru
  • 2-3 bucăți
  • 1 lingură pastă de ardei iute
  • 15 cm rădăcină de praf
  • boabe de coriandru
  • sare
  • INGREDIENTE PENTRU DROB
  • 1 legătură ceapă verde
  • 5 ouă crde
  • 5 ouă fierte
  • 2 felii pâine
  • 4 linguri pesmet
  • pătrunjel tocat
  • pesmet (pentru presărat deasupra drobului)
  • susan negru
  • sare/piper
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver:

Modul de preparare al marinadei:

În caserola pentru marinare rapida am pregătit un mix din lapte, ulei, praz și restul condimentelor. Am marinat organele de miel pe care le-am curățat și le-am tăiat în bucăți potrivite. Am conectat caserola la aparatul de vidat și am efectuat procesul de vidare după instrucțiunile din manual.

Modul de preparare al drobului:

Organele marinate le-am copt în cuptor timp de 30 de minute la 180° C, după care le-am lăsat să se răcească un pic. Le-am tăiat mai mărunt și le-am pus împreună cu ouăle crude în robot. Le-am tocat, apoi a adăugat pâinea înmuiată în lapte și pesmetul. Le-am mixat din nou până când s-au omogenizat perfect. 

Pasta obținută am pus-o într-un castron iar la aceasta am adăugat condimentele, ceapa verde și verdeața de pătrunjel. Le-am încorporat iar la final, am adăugat ouăle fierte tăiate cuburi. 

Am așezat drobul într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt, am presărat deasupra puțin pesmet și susan negru și l-am dat la cuptor pentru 1h 30 min la 180° C. Adaptați temperatura de coacere în funcție de cuptorul pe care îl aveți.

Dacă doriți, puteți să adăugați organe sau carne de miel fiartă și tăiată cubulețe. Eu am vrut să încerc varianta marinată, folosind doar organele de miel. 

Am să repet experiența, cu siguranță! Drobul acesta are o savoare inedită. 

Poftă bună și Paște luminat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rita Ilies 1

20.04.2016, 11:06

Daaaaaa, și mie îmi place cu multe cozi de ceapă verde.

Ligia Bxl 1

26.04.2016, 16:40

Rita Ilies 1

26.04.2016, 23:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Berbecut cu cus-cus!