Duchesse cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 7367 vizualizari

 

Reteta este a Isabelei Cuisine.

Eu am avut mai multe albusuri de ou de la diverse prajituri adunate intr-o caserola la congelator. Nu mai stiu cate au fost acolo,asa ca reteta am facut-o ochiometric si dupa gust. :p Nu stiu nici cate bucati mi-au iesit pentru ca atunci cand am vrut sa le numar am uitat cate am mancat inainte. :))

Reteta originala spune ca pentru 60 bc vom avea nevoie de:

 

INGREDIENTE

  • 50 g alune pisate sau nuca macinata
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingura faina
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 100 g ciocolata pentru lipit duchessele
  • cacao pentru decor
Portii: 60
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duchesse cu ciocolata:

Batem albusurile spuma tare,dupa care adaugam zaharul si vanilia. Batem in continuare pana se topeste zaharul,iar atunci cand scoatem mixerul din compozitie se formeaza \\\\\\\\\\\\\\\"turturi\\\\\\\\\\\\\\\" de bezea. Separat amestecam nuca cu faina si scortisoara. Le adaugam peste albusuri si cu o spatula, omogenizam compozitia,cu miscari de jos in sus.

Spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 120 de grade pentru 20 de minute.

Topim ciocolata si lipim duchessele cate 2. ;) Eu am pus in ciocolata si un pic de unt si frisca lichida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Duchesse cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă adaptata