Dulceață de pepene galben

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 20 Aug 2012 | 4145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pepene galben (fără coajă),
  • 750 g zahăr,
  • 500 ml apă,
  • 100 ml oțet,
  • 2 pliculețe zahăr vanilat,
  • zeama de la o lămâie.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de pepene galben:

Se folosesc pepeni galbeni cantalupi cu miezul tare și parfumat. Pepenele galben se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi, după care se taie bucățele cât mai mici. Bucățelele se fierb în 2 litri cu apă în care adăugăm oțetul. Se fierb câteva clocote, după care se strecoară, se clătesc cu apă rece și se pun în siropul deja legat din 500 ml apă și zahăr. Se fierbe la foc mic până se leagă bine dulceața. La sfârșit adăugăm zahărul vanilat și zeama de la o lămâie și se mai fierbe 1-2 minute. După ce se răcește se pune la borcane. Se pot fierbe în bain-marie pentru o bună etanșare a borcanelor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceață de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]