Dulceata de capsuni reteta

de Ina in Dulceata / Gem, 24 Iun 2015 | 57886 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Cum anul acesta am avut productie record de capsuni in gradina proprie, nu puteam sa nu ma bucur de aroma si culoarea lor si in banala...dulceata. Initial am vrut sa pun la treaba multicooker-ul, dar dupa ce-am vazut pataniile unora dintre voi mi-a trecut :)))))

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3,8 kg capsuni curatate de codite 
  • 2 kg zahar
  • 2 lingurite cu sare de lamaie
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta
Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita la scurs, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare si se acopera cu zaharul. Lasam vasul 1-2 ore ( sau mai mult ) pentru ca fructele sa-si lase sirop. 
Cand zaharul s-a topit usor iar in vas s-a format si sirop, presaram si cele doua lingurite cu sare de lamaie si punem vasul la foc mediu, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi dulceata de peretii vasului. 
In timpul fierberii dulceata va forma deasupra spuma pe care o putem inlatura cu spumiera, pentru ca dulceata sa nu se reverse din vas ( pentru ca eu folosesc o oala de capacitate mai mare, spuma nu ma prea deranjeaza si nu o inlatur ).
Fierbem dulceata cel putin o ora, pana ce siropul se leaga precum mierea proaspat trasa si devine lucios ( cand se lipeste de degete este gata).
Oprim focul si turnam dulceata fierbinte in borcane bine spalate si uscate, pe care le sterilizam in cuptor ( eu le sterilizez in cuptorul cu microunde pana devin perfect uscate).  Borcanele fierbinti le capsam imediat cu capace noi pe care le tinem 1-2 minute in apa clocotita, pentru a adera mai bine. 
Intoarcem borcanele capsate cu capacele in jos, le lasam asa pana ce se racesc, le etichetam si le transferam in camara sau beci. 

TIPS-URI

1

Sarea de lamaie se poate adauga si la finalul fierberii, dar eu prefer sa o adaug de la inceput pentru ca dulceata sa-si pastreze culoarea "vie" si sa nu isi schimbe culoarea

2

Din cantitatile mentionate am obtinut 9 borcane de 400 g.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de dovleac