Spre finalul sezonului lor, am prins și cireșe galbene, am cumpărat câteva și am fost surprinsă de cât de bune au fost. Jumătate s-a mâncat, jumătate a ajuns dulceață, ca să mă bucur de aroma lor și la iarnă…
Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii.
Se prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă fructele.
Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când este bine legat, se dă de pe foc.
Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.
Timp de pregătire: 10 min
Timp de gătire: aprox 20 min
Se obţine: 1 borcan de 200 g
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/dulceata-de-cirese-galbene.html