Dulceata de dovleac copt cu portocale

de katty in Dulceata / Gem, 21 Oct 2014 | 6497 vizualizari

 

O dulceata aromata .

 

INGREDIENTE

  • 400 ml zeama de portocale
  • 600 gr dovleac copt ( cantarit dupa ce a fost copt)
  • 500 gr zahar
  • 1 plic Gel Fix 2:1
  • scortisoara pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de dovleac copt cu portocale:

Spalam dovleacul , il curatam de coaja si il taiem cubulete mai mici .
Presaram putina scortisoara , amestecam  bine , apoi punem dovleacul intr-o tava pe hartie de copt .
Dam tava la cuptor pentru 20 de minute .
Amestecam din cand in el usor , sa nu il sfaramam, pentru a se coace uniform  si pentru a nu se arde pe o parte .
Dupa ce l-am scos din cuptor ( s-a inmuiat , pastrandu-si forma) il cantarim .


Stoarcem portocale pana obtinem cantitatea necesara (2-3 in functie de cat de zemoase sunt)
Punem intr-o craticioara zeama de portocala , dovleacul , zaharul si  continutul plicului de Gelfix . 
Amestecam si punem cratita la foc . Din momentul in care fierte il lasam 3 minute , amestecand continuu . 
Punem dulceata in borcane curate si uscate , punem capacele si intoarcem borcanele pe capac .
Dupa ce s-a racit  etichetam borcanele si le punem in camara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de dovleac copt cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Ina 1

22.10.2014, 17:57

super!

mirela0911 1

23.10.2014, 15:38

Ce dulceata aromata!

babi5 1

24.10.2014, 18:53

Nu poste fi decit foarte buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise