Dulceata de merisoare

de anca_rm in Dulceata / Gem, 5 Oct 2016 | 5734 vizualizari

 

Azi va propun o dulceata aromata si foarte buna . Este acrisoara si usor amaruie dar pastreaza aroma fructelor . Acele fructe mici de un rosu frumos si intens pe care este imposibil sa le ignori, si sa le ignori calitatile . 

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg merisoare
  • 1 kg zahar
  • zeama de la jumate de lamiae , sau chiar o lamaie intreaga .
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de merisoare:

Merisoarele le curatam de codite si frunzulite , daca este nevoie .

Le spalam intr-o strecuratoare cu apa rece si le asezam intr-un castron . Peste ele punem zaharul si stoarcem zeama de lamaie . Amestecam si le lasam sa stea asa cel putin 1 ora .

Ele prin fierbere se vor sparge si isi vor lasa sucul .

Le punem pe foc mic si amestecam din cand in cand daca aveti oala antiaderenta , daca este oala normal atunci trebuie sa amestecati mai des.

Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa suficient si arata ca si cum s-ar lega . Punem pe o lingura cateva picaturi si vedeti cum se comporta cand se raceste .

Eu am lasat-o la fiert cam 30 minute .

Calda o turnam in borcanele curate , punem capacul si le asezam cu capacul in jos .

Cand sunt reci le asezam frumos in camara si le lasam sa se odihneasca .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papanași cu smântână și dulceață de merișoare