Dulceata de mure

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 4 Sep 2014 | 3696 vizualizari

 

Hai la mure de padureeee ,mure,murisoare !:))
Atat de usor se fac gemurile si dulceturile,incat este o nebunie sa mergem la magazin si sa cumparam toate amestecurile alea de E-uri si coloranti periculosi .Cumparati mure si savurati aceasta dulceata cu adevarat delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente si mod de preparare, mai jos !
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de mure:

Am cumparat 2 kg de mure, din ele am devorat cam un pumn, zic. :) Restul, scapate, le-am pus intr-o cratita, intinsa, de inox si le-am  acoperit cu 1,5 kg de zahar; le-am lasat in pace cateva ore. Am asezat cratita pe foc mic si le-am lasat sa fiarba. Adunam spuma cand apare.  Am fiert dulceata o ora si jumatate. Cand incepe sa se lege, se vede pe dosul lingurii de lemn. Este cleioasa, dar o probam cu picatura pe o farfurie rece. Daca picatura de dulceata se incheaga cand ia contact cu farfuria rece, este gata. Stoarcem zeama de la o jumatate de lamaie. Amestecam usor si inchidem. Turnam dulceata de mure fierbinte in borcane curate. Le strangem capacele si le asezam cu gura in jos. Eu le acopar cu o patura pana a doua zi. Pastrez borcanele cu dulceata in camara. Am dulceturi si gemuri, de ani de zile, preparate in acest mod. Sunt intacte. :)

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de mure" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de mure