Dulceata de piersici

de ralu_ca in Dulceata / Gem, 1 Feb 2013 | 5903 vizualizari

 

Stiu ca inca nu este sezonul dulceturilor, dar m-am gandit ca n-ar fi rau ca cineva sa se inspire din reteta mea..la primavara !

 

INGREDIENTE

  • 2-3 kg piersici
  • Pentru Sirop:
  • 1 kg zahar
  • 2 cani apa
  • 1 vf sare lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici:

Piersicile se curata si se taie feliute. Avem nevoie de o farfurie adanca, in care vom pune cu varf piersicile taiate feliute.

Siropul:  Intr-o cratita punem 1 kg de zahar si 2 cani de apa. Se amesteca la foc potrivit. Cand siropul palpaie, atunci adaugam piersicile.

NU SE PUN MIRODENIi, pentru a se pastra aroma piersicilor.

Cand e aproape gata, si anume, verificarea se face astfel:

intr-o farfuriuta punem o lingurita din compozitie si daca dam cu lingurita prin ea  ramanand o urma aproape perfecta...

Se pune un varf de sare de lamaie.

Se stinge focul, se lasa sa se raceasca, apoi se pune la borcane.

De obicei, imi ies 4 borcanele.

Mult noroc!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

01.02.2013, 21:30

E o dulceata foarte buna!

ralu_ca 1

01.02.2013, 21:49

intr-adevar este foarte buna

MotanLaOale 1

02.02.2013, 09:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici albe