Dulceata de prune

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 12 Sep 2013 | 5490 vizualizari

COMENTARII (40)

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 13:46

Laura

MotanLaOale 1

12.09.2013, 13:49

Diferenta intre dulceata, gem sau magiun este data de cantitatea de zahar nu de cum sunt fructele!

Lia_ 1

12.09.2013, 13:50


eheeee!!! ... si eu tot asa fac gemul cu prune intregi ca asa ne place dar dulceata se face mai greu, astfel:
1 kg prune
1kg zahar
200 ml apa
2 linguri zeama de lamaie
1 zahar vanilat
apa de var

Prunele se spala apoi se pun in apa de var pentru a se intari. Se lasa 30 minute apoi se scot si se limpezesc in mai multe ape.

Se decojesc si se scot samburii dupa metoda explicata mai sus.

Se pun pe foc apa impreuna cu zaharul pana se formeaza un sirop gros. Se adauga prunele decojite si se continua fierberea pana cand dulceata este destul de legata si numai buna de pus in borcane. Spre sfarsitul fierberii se adauga zeama de lamaie si zaharul vanilat.

Este o dulceata aromata si cu un gust deosebit ,foarte diferit de gustul dulceatii de prune in coaja.

Rocsi 1

12.09.2013, 13:54

Ce mult imi place. Este o dulceata ce imi place mult inca din copilarie!

Rocsi 1

12.09.2013, 13:56

Fiecare cu ale lui. La mine dulceata e cu fructe intregi dar mai zemoasa si mai subtire, iar gemul tot cu fructe intregi il fac dar il fierb mai mult sa fie mai gros. Fiecare cu obiceiul sau! Important este ca e bun!

simona72 1

12.09.2013, 14:15

O bunatate de dulceata!!!

Dya Daniela Andrei 1

12.09.2013, 14:16

Ce harnicuta esti!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:16

Lia, fiecare are o reteta proprie!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:17

Asa e Rocsi! Si noi fierbem gemul mai mult, doar ca dam prunele prin masina!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:17

Simona

mirela0911 1

12.09.2013, 14:20

foarte buna, si au am facut!

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:35

Dya

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:35

Mirela

portiadelumina 1

12.09.2013, 14:45

Prunele şi merele sunt favoritele mele, indiferent cum sunt făcute.

Angelina_Elena 1

12.09.2013, 14:58

Padre

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune