Dulceata din coji de portocala

de Pasiune pentru bucatarie in Dulceata / Gem, 20 Sep 2010 | 12382 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * Coaja(fara partea alba) de la 3 portocale(800 g) mari
  • * 300 ml apa
  • * 300 g zahar
  • * zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din coji de portocala:

1. Portocalele se decojesc cu un cutit,doar partea portocalie.Cojile se pun intr-un vas cu apa si se tin 48 de ore schimband apa de doua ori pe zi.

2. Dupa 48 de ore se pregateste un sirop din apa+zahar+zeama de lamaie,apoi se adauga cojile de portocala taiate fasii subtiri si se fierbe la foc mic pana ajunge la consistenta dorita.Dulceata se toarna in borcan/e sterilizate si se pastreaza la loc racoros

TIPS-URI

1

(cantitatea de apa si zahar depinde de cat de multe coji aveti si cat de mult sirop vreti,dar intotdeauna cantitatile de apa si zahar trebuie sa fie egale)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din coji de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

ieri la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

Bougatsa - Delicioasa plăcintă grecească cu cremă de griș

pe 31.01 la 15:01

Quesadilla cu pui și legume la tigaie - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.01 la 09:13

Budincă de paste cu iaurt - Savoare maximă într-o rețetă simplă

pe 30.01 la 10:50

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceaţa de nuci verzi, chihlimbarul din cămară