Dulceata din flori de maci salbatici

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 3190 vizualizari

 

Neaparat trebuia sa incerc aceasta dulceata. Cred ca nu e persoana care sa nu adore, vara, imaginea lanurilor de grau inrosite de minunatii maci. Si cum poti sa aduci in casa aceste minunate flori care, in vaze,nu rezista mai mult de cateva clipe, decat printr-o dulceata din petalele lor.
Nu demult am citit pe net ca frantuzoaicele isi impresioneaza iubitii oferindu-le dulceturi rare. De ce nu am face si noi acest lucru? Aceasta dulceata este atat de aromata,de matasoasa,cu o culoare fantastica, nu rosie ca a macilor,ci mai degraba trandafirie si translucida.

 

INGREDIENTE

  • 400-500gr petale de maci,
  • 1kg zahar,
  • 1l apa,
  • sare de lamaie,
  • 1/2 baton de vanilie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de maci salbatici:

Se folosesc doar petalele macilor. Deci, petalele odata desprinse, se scutura bine de stamine, iar daca mai raman cateva nu e nici o problema, vor da dulcetii acea culoare minunata. Petalele trebuie scuturate si apoi spalate in mai multe ape deoarece printe ele se pot ascunde insecte. Se lasa se sa scurga bine de apa, apoi se presara cu sare de lamaie.

Intr-un vas se pune la fiert apa cu zahrul si vanilia. Se lasa sa fiarba pana siropul se leaga ca o miere. Se adauga petalele de maci si se lasa sa mai fiarba pana dulceata e bine legata.

Dulceata fierbinte se pune in borcane sterilizate care se inchid ermetic. Se rastoarna cateva minute, apoi se pun in paturi pana se raceste complet.

Borcanele reci se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de maci salbatici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici rosii