Dulceata din sfecla rosie si ananas

de Panacris in Conserve, 5 Sep 2017 | 3982 vizualizari

 

 
O dulceață minunată din sfeclă roșie, preparată unde în decembrie, ce am descoperit-o acum vreo 2 anișori la Pusi Roman, alias BunicaBucătăraș. Mulțumesc pentru rețetă.  
https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-sfecla-rosie-37169.html
A fos minunată, am servit-o ca atare pe pâine sau alături de brânzeturi. Ei, anul acesta am vrut să o îmbunătățesc și am adăugat și un fruct exotic, tocmai în ideea că, această rețetă se poate prepara pe toată perioada anului, fie vară, fie iarnă. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Sfeclă roșie 1000 g, Ananas 1 bucată de cca. 450 g, Lamaie 1 bucată, Zahăr tos de la Bod 1300 g, Apă rece 1000 ml. Mirodenii după gust ( scorțișoară, cuișoare, anason, coajă de lamaie/portocală).
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din sfecla rosie si ananas:

Într-un vas încăpător se pune zahărul și apa la fiert, la foc mic, cca. 30 de minute, ca să se obțină un sirop puțin legat.

Între timp se curăță sfecla și ananasul, se toacă cubulețe, eu m-am ajutat cu SmartSaladChef, unul dintre multele mele ajutoare :D și a mers repede, fără să mă roșesc pe mâini :D Cei care nu au astfel de aparat le recomand să pună totuși mănuși, ca să nu frecați apoi mâinile.

Să revin. Cubulețele se stropesc cu zeama de lămâie, apoi se adaugă în sirop și se lasă la fiert la foc mic, cca. 30 de minute, până ce se obține textura dorită pentru dulceață. La final se condimentează după gust cu mirodeniile preferate, eu am pus un mix de comdimente ptr vin fiert ;)

Dulceața se pune fierbinte in borcane, acestea se închid ermetic, apoi se lasă la odihnă cu gura în jos până a doua zi acoperite cu un ștergar mai gros.

 

Spor și poftă bună! Menționez că această dulceață se poate prepara și iarna :D Sfeclă și ananas găsim pe tot parcursul anului! ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din sfecla rosie si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Panacris 1

11.09.2017, 19:36

Mirela

elucubratiiculinare 1

12.09.2017, 08:13

waw

navidad_2017 1

15.10.2017, 10:46

Este chiar deosebita si absolut delicioasa! Noi am avut cam 900 g de ananas (dupa curatare/ nearomat+nedulce, probabil inca necopt - asta a fost si motivul care ptr care am incercat reteta!) si 500 g de sfecla prefiarta la vid (cumparata); ptr ca am vrut gem, am dat totul prin robot/razatoarea mare; am folosit 700g zahar rafinat + 100g zahar gelifiant, iar in loc de apa - 500 ml suc de portocale (natural, fara adaosuri, dar cumparat); si numai 1/2 de lamaie, pe care am tocat-o cu tot cu coaja. In 1/2 din cantitatea obtinuta am pus cca 2 cm
scortisoara, 1 cuisoara, 1 enibahar si 1/2 anason stelat macinate. "Castigatoare" este definitiv varianta fara mirodenii (poate ptr ca inca nu ni-i dor de iarna/Craciun). Multumim ptr idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura