Eclere

de cristeena20 in Prajituri, 14 Noi 2012 | 19723 vizualizari

 

Aluatul facut pentru eclere se poate modela in mai mutle fleuri si umple cu creme diferite. Si recent am invatat sa prajesc (ca niste gogosi) bilute din acest aluat si apoi , pudrate cu zahar amestecat cu scortisoare....e un deliciu. Trebuie doar sa incercati. E o reteta traditionala de aici...

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 l apa
  • 500 gr margarina
  • sare
  • 800 gr faina
  • 16-20 oua
  • Crema:
  • frisca sau crema de oua sau budinca
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Amestecam apa cu sare si margarina- punem pe foc sa fiarba. Adaugam faina si amestecam pana incepe sa fiarba. Se pune deoparte, se lasa sa se mai raceasca si adaugam ouala 2 cate 2, pana obtinem consistenta potrivita pentur eclere (aluatul trebuie sa fie mai gros)

Cu o forma de patiserie (cornet) facem forme diferite (eclere, profiteroluri) si se umplu cu creme dupa preferinte. Eu am facut cu o crema de oua ( vezi reteta de tarta cu mere), cu frisca , budinca,etc.Eu un fel l-am facut cu amestec de crema de ou cu frisca. 

Deasupra de orneaza cu ciocolata topita cu unt.

O alta varianta dina cest aluat este sa il prajim in baie de ulei (ca gogosii) si apoi ii tavalim in zahar amestecat cu scortisoare...sunt deliciosiiiiii. Se numesc Fartos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ecler