Escalop voievodal cu pui

de mihaelar63 in Pui, 17 Oct 2014 | 5893 vizualizari

 

... Si placuta poveste a unei zile de duminica .Am vrut sa prepar ceva bun , dar pe jumatate , cocerea sa o finalizez la gradina . M-am inspirat din reteta aceasta inlocuind vitelul cu piept de pui: http://www.bucataras.ro/retete/escalop-voievodal-61373.html .Am pregatit intr-o tava semipreparatul .Pe cand am ajuns la gradina a venit o ,,ploicica'' de nu se vedea om cu persoana . Asa ca in loc sa vina prietenii la noi , am mers noi la ei si am pus tava la cuptorul de aragaz si am servit escalopul pe terasa lor :d

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept pui
  • sare
  • piper
  • oregano
  • faina alba
  • 100 ml ulei
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 300 gr carnaciori chorizo
  • 100 gr carnaciori semiafumati
  • 300 gr cascaval maturat mozzarella Delaco
  • 300 gr rosii
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop voievodal cu pui:

  1.  Se feliaza pieptul de pui , se bate usor cu batatorul de snitele . Se condimenteaza cu sare , piper si oregano . Se da prin faina alba si se prajeste usor pe ambele parti in putin ulei[ oricum preparatul mai vine dat si la cuptror].
  2. Ciupercile se curata , se feliaza si se prajesc usor in ulei amestecat cu unt . Se adauga si carnatul chorizo feliat .Se condimenteaza cu sare , nucsoara si se asezoneaza cu busuioc verde .
  3. Am pregatit o tava mare tapetata cu folie de aluminiu . Eu am dorit sa impachetez intraga tava sa finalizez preparatul pe gratarul de la gradina [ nu am cuptor acolo ]. Daca pregatiti acasa preparatul se pune intr-o tava teflonata si se da la cuptor .
  4. Rosiile se spala . Feliati casul si rosiile .
  5. In tava am pus intai feliile de piept de pui prajite. Am pus in strat uniform ciupercile si am incheiat cu feliile de cas mozzarella . Deasupra am pus felii de rosii , rondele de carnaciori semiafumati si bucatele de ciuperci [ pentru impresie artistica ;d ]. Sarati si piparati .
  6. Se da tava la cuptor atat cat sa se rumeneasca usor cascavalul.
  7. Servit preparatul cald asezonat cu busuioc verde .

TIPS-URI

1

Pentru preparatele la cuptor recomand cascavalul maturat mozzarella care are o consistenta minunata topit .

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop voievodal cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de pui