Fajitas cu pui

de Miha in Pui, 5 Oct 2009 | 10147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri ulei de masline
  • boabe de porumb
  • sare si piper
  • boia de ardei si rozmarin
  • 4 foi de tortilla
  • 200 g faina
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita de ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fajitas cu pui:

Pieptul de pui il taiem fasii si-l condimentam.

Ceapa si ardeiul le taiem fasii,iar vanata si dovlecel felii.Condimentam cu sare si piper. Stropim cu ulei de masline.

Prajim carnea pe gratarul bine incins,pe ambele parti.

Pe acelasi gratar  in care am prajit carnea, punem legumele si prajim amestecand din cand in cand pana legumele sunt gata, dar nu foarte moi.

Intre timp pregatim foile de tortilla.

Intr-un vas punem faina si sarea, apoi turnam apa calduta cate putin pana se leaga si obtinem un aluat elastic ce nu se lipeste de maini. Adaugam si uleiul si framantam pana se incorporeaza foarte bine.

Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale, pe care le intindem cu sucitorul in foaie rotunda subtire.

Se coc intr-o tigaie teflonata, fara ulei, la foc mare.  Se coc foarte repede.

Se pastreaza la cald pana e gata de servire.

Pe fiecare foaie se pun legumele grillate,boabele de porumb fierte si fasiile de carne.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Miha 1

14.10.2009, 19:21

Ionix, nu ma invidia. Treci la treaba!

ionix 1

15.10.2009, 14:00

asa-mi zice toata lumea

mijadou 1

04.11.2010, 22:09

Ideea ta e buna dar nu are nimic cu Mexicul. Nu stiu de unde te-ai documentat, probabil de la vreo sursa "pirat" bucuresteana. Vanata nu exista in nici o mancare mexicana, porumbul galben nici atat , ardeiul gras foarte rar. Maslinele negre nici nu le cunosc. Fajitas inseamna fasii, nu pui, pot fi fajitas de vita, de porc, de pui, etc. Dar mexicanii nu pun niciodata in tacos legume CI NUMAI CARNEA SI SOSUL(uneori branza). Eu nu am vazut sosul (salsa) de ardei iute. . Ce ai facut tu e o mancare buna, se vede gustoasa dar nu e din Mexic. Asta deruteaza persoanele care cauta retete originale si degenereaza gastronomia mexicana.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui, cu cartofi noi, la cuptor