Fasole bătută de post

de ionix in Mancaruri de post, 13 Dec 2010 | 8431 vizualizari

 

reţeta este de la o doamnă dragă mie, o vecină care o vârstă respectabilă... nu-mi cereţi, este de acum vreo o lună când s-a împărţit duminica :p

 

INGREDIENTE

  • circa 500 g fasole albă
  • două cepe mari
  • o lingură cu ulei
  • puţin tarhon uscat
  • o lingură cu bulion făcut în casă
  • un păstrânac
  • o lingură cu margarină
  • 4-5 căţei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole bătută de post:

Fasolea se pune cu o zi înainte la înmuiat.

A doua zi se freacă cu mâna fasolea pentru a îndepărta coaja de pe boabele de fasole.

Se alege fasolea şi se îndepartează bine toate cojile.

Se pune fasolea la fiert cu o ceapă întreagă, păstârnacul si puţină sare, la foc mic pentru a fierbe bine.

După ce fasolea a fiert se scoate păstârnacul şi ceapa întreagă.

Fasolea se lasă puţin la răcit şi apoi se pasează bine sau se dă pe maşina de tocat.

Se freacă bine fasolea cu usturoiul pisat, tarhonul şi margarina. Se pune sare şi piper după gust.

Uleiul se pune la încins şi punem la călit ceapa tăiată cubuleţe, se lasă până se înmoaie puţin şi se pune bulionul.

Se amestecă bine şi se pune peste fasolea frecată.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

GATA cu durerile de burtică din cauza fasolei :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole bătută de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Irina 1

14.12.2010, 22:14

Si eu mor dupa fasole! Frecata, nefrecata...

ionix 1

15.12.2010, 10:43

Medi... daaaaaaa, am făcut cârnaţi... uite: http://www.bucataras.ro/retete/14671/carnati-de-casa.html

fetelor, vă mulţumesc pentru aprecierile făcute asupra frecatului

MIUTA 1

15.12.2010, 14:42

5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta