Fasole cu cârnați de casă

de georgiaskitchen in Mancaruri cu carne, 24 Ian 2014 | 4203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 5 cârnați de casă
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • o bucată de țelină
  • mărar
  • cimbru
  • o foaie dafin
  • piper boabe
  • sare
  • 2 linguri pastă de tomate
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu cârnați de casă:

Puneți fasolea în apă rece, cu o seară înainte de a o prepara. Dimineața o scurgeți de apa în care a stat și o puneți într-o oală  în care aveți apă fierbinte. Schimbați apa de trei ori pentru a elimina toxinele din fasole, de fiecare dată folosind apă caldă.

Când puneți fasolea în ultima apă, adăugați și cimbrul, foaia de dafin și piperul boabe și lăsați să fiarbă la foc mic.

Între timp curățați legumele, le spălați și le tăiați mărunt. Le puneți la călit într-o tigaie cu ulei și când acestea se înmoaie puneți pasta de tomate diluată cu puțină apă caldă.  Mai lăsați să fiarbă câteva minute. Prăjiți și cârnații.

Verificați fasolea, și dacă bobul se desface în două e momentul să puneți peste legume și cârnații. Mai lăsați să dea în câteva clocote, potriviți gustul de sare, puneți mărar din belșug și stingeți focul.

O lăsați puțin ca să se mai întrepătrundă aromele și gata. 

O serviți cu gogoșari sau castaveciori murați sau și mai bine cu murături.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu cârnați de casă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca