Fasole galbena cu carnat afumat

de pity19 in Mancaruri de legume, 13 Iun 2014 | 4398 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr fasole galbena lata proaspata
  • o bucata carnat afumat
  • o cutie smantana ( mica )
  • o lingurita oregano
  • o lingurita busuioc
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • un varf lg usturoi praf
  • 1 lingura faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena cu carnat afumat:

Clatim fasolea , o rupem in 3 fiecare , luam o oala mare  , punem fasolea si apa cat sa acopere ( cu o lg de sare ) , lasam sa fiarba ;

Carnatul il taiem bucatele groase , punem intr-un castron si dam la cuptorul cu microunde 3 minute ;

Cand fasolea a fiert ( trebuie sa fie bobul moale ) , luam de pe foc si strecuram de apa ;

Intr-un bol amestecam smantana cu faina si 5 linguri de apa rece , punem intr-o cratita si dam la fiert , amestecand continuu pana cand acesta se ingroasa , luam de pe foc si adaugam : oregano , busuioc , sare , piper , vegeta si usturoi praf , amestecam ; Punem sosul peste fasolea scursa de apa si amestecam bine ;

Asezam fasolea in farfurie si adaugam carnatul taiat peste!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena cu carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pastai scazute cu sos tomat