Fasole galbenă cu sos provensal

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 28 Mar 2012 | 5323 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole galbenă,
  • 1 ceapă galbenă,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 1/2 cană vin alb sec,
  • 1/2 linguriță zahăr,
  • 5-7 căței usturoi,
  • o conservă cu roșii,
  • sare,piper,
  • verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar la alegere).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbenă cu sos provensal:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește ușor în ulei. Adăugăm fasolea galbenă curățată și înlăturăm codițele (în cazul în care este proaspătă), apoi se taie în bucățele de 3-4 cm. Eu am folosit congelată (așa găsim tot timpul anului). Acoperim cu apă (apă fiartă) și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute. Adăugăm zahărul, vinul, roșiile tăiate mărunt (cu tot cu sos) și usturoiul tocat mărunt. Mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm verdeață proaspătă (eu am ales mărarul) și amestecăm.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbenă cu sos provensal" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

jolygina 1

29.03.2012, 12:49

buna

elucubratiiculinare 1

29.03.2012, 16:39

mulțumesc pentru comentarii Pupici

Zamfira 1

30.03.2012, 08:21

super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]