Fiamminga

de RuxyRux in Prajituri, 19 Dec 2010 | 5422 vizualizari

 

O alta reteta deosebita a Laurei Adamache....o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr apa
  • 100 gr lapte
  • 30 gr drojdie proaspata sau 9 gr liofilizata
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar
  • un varf sare coaja rasa de la o portocala
  • 2 plicuri  zahar vanilat
  Inca
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar de trestie( brun),pe care le vom adauga pe suprafata prajiturii inainte de a pune la cuptor  
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fiamminga:

Se cerne faina, se pune drojdia in mijlocul ei, apoi se adauga toate celelalte ingrediente si se framanta un alut bun. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul la loc cald.( aluatul in putem face la masina de paine).

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata eu am rasturnat direct pe hartia pergament in tava...intindem bine dand forma dupa tava si-l mai lasam inca o ora la crescut.

Facem niste gaurele apoi cand este gata crescut si asezam untul rece...apoi presaram toata suprafata cu zaharul. Dam la cuptor la 230 grade pentru zece minute.

Scoatem apoi cu tot cu hartie din tava lasam la racit pe un gratar apoi taiem si desigur..servim...multumesc Laura gospodina minunata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fiamminga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]