Ficat Andaluz

de elucubratiiculinare in Ficat, 10 Dec 2017 | 3046 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g ficat de mânzat
  • 2 cepe
  • 2 roșii
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat Andaluz:

Ficatul se taie în 4 felii.
Nu se va condimenta cu sare pentru că se va întări în timpul gătirii.

Se va frige pe grătarul încins câte 2 minute pe fiecare parte.
Se scoate pe un platou.

Cele două cepe se curăță și se taie rondele.

Roșiilor li se îndepărtează cotorul, după care se taie rondele.
La fel procedăm și cu ardeii.

Punem untul la topit într-o tigaie, adăugăm uleiul și ceapa.
Călim pentru aproximativ 5 minute, amestecând constant.
Adăugăm ardeii și mai gătim aprox. 5 minute.
Adăugăm roșiile și mai gătim aprox. 5 minute.
Ficatul se servește cu acest amestec de legume drept garnitură.
Potrivim totul cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
Ornăm cu frunzulițe de pătrunjel verde.


Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat Andaluz" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei in sos cu mamaliguta