Ficat cu mere la cuptor

de La Ancuta in Ficat, 18 Apr 2012 | 5638 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat (eu am folosit de porc)
  • 4 felii de bacon
  • 2 cepe mari
  • 2 mere potrivite
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat cu mere la cuptor:

Taiem feliile de bacon in in jumatate si le prajim putin intr-o tigaie antiaderanta. Punem apoi baconul intr-o tava termorezistenta impreuna cu grasimea din tigaie. Mai adaugam 2 linguri ulei de masline.

Ficatul il spalam bine iar apoi il taiem in felii groase. Condimentam ficatul cu sare si piper si il asezam peste baconul prajit. Ceapa o taiem julienne si o asezam peste ficat. Acoperim cu capac sau folie de aluminiu si dam la cuptor timp de 15 minute.

Intre timp curatam merele si le taiem felii subtiri. Scoatem tava din cuptor si asezam merele deasupra. Acoperim si mai dam la cuptor timp de 15 minute.

Servim cald alaturi de garnitura preferata. Noi am avut piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat cu mere la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

La Ancuta 1

19.04.2012, 11:00

Sidy sper sa-ti placa

La Ancuta 1

19.04.2012, 11:00

Panacris, e buna si fara bacon

La Ancuta 1

19.04.2012, 11:00

maria, Gurita va multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui cu ciuperci in sos alb si garnitura de orez