Ficat de porc împăturit

de alice_ciobanu in Ficat, 16 Mai 2011 | 11086 vizualizari

 

Aveam nişte ficat de porc şi nu aveam chef de clasicul ficat la grătar ori ficat prăjit...aşa că am căutat ceva nou pe net şi, fiindcă nu am găsit ceva pe placul meu de moment... am alcătuit ceva care să fie bun, săţios şi mai ales să poată fi mâncat şi la servici... luat la cutie...:))

Aşa că iată ce mi-a ieşit

 

INGREDIENTE

  •  vreo 500 gr ficat de porc,
  •  o ceapă
  •  delikat
  •  apă, 
  •  mălai
  •  2 ouă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc împăturit:

Ficatul de porc după ce l-am curăţat, spălat...l-am ţinut câteva ore în lapte dulce. Apoi l-am tăiat în bucăţi potrivite pe care le-am aruncat în ulei încins în care am călit o ceapă mărunţită. L-am învârtit în ulei pe toate părţile până ce s-a albit frumos, apoi am pus puţin delikat şi o cană de apă. Am dat focul la potrivit şi am lăsat aşa pe foc vreo 20 minute, adică până ce ficatul s-a prăjit frumos.

Din apă, mălai şi puţină sare am făcut o mămăligă... pe care toată lumea ştie să o facă.

Am luat apoi un vas termorezistent, l-am uns bine cu margarină, am pus un pat de mămăligă, cât să cuprindă şi pereţii laterali ai vasului, apoi am turnat ficatul în mijloc după care l-am acoperit cu restul de mămăligă. Am făcut zob-zob două ouă eco :)) şi le-am turnat deasupra. Am dat apoi la cuptor pentru vreo 15 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc împăturit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficat de porc prajit