Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi

de iry-gabriela in Ficat, 22 Apr 2015 | 4274 vizualizari

 

Cât am fost copil nu am putut suferi ficatul, pentru simplu fapt ca erau înecăciosi......crescând si înaintând în vârstă a devenit o mancare pe care o mananc cu placere, dar nu inaintea mazarei pe care o ador......

 

INGREDIENTE

  • Pentru ficat cu sos :
  • 0,500 kg de ficat pasăre,
  • o lingura ulei,
  • o lingura de bulion,
  • sare ,
  • piper,
  • 2 foi dafin.
  • Pentru piure:
  • 1 kg cartofi ,
  • 1 lingură unt,
  • un pahar cu lapte
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi:

Spălăm ficăței  si apoi ii punem intr-un vas in care am adăugat uleiul si  apa cât să îi cuprindă, foi dafin, dupa care i-am pus la fiert la foc mic.      

Se spumuieste cu o paletă cu găuri si se lasa sa fiarbă la foc mic până cand apa ajunge la jumatate iar ficățeii sunt fierți (dacă este cazul se mai piate adauga un pic de apa sar caldă).    

Din zeama rămasă se scot 2-3 linguri in care se va adauga lingura de bulion (amestecand pana se va subția bulionul formându-se o pastă) Astfel obținută se va adauga peste ficăței iar la final se va condimenta cu piper si sare după gust. Se va mai lasa la fiert doar 10 minute. Cartofii ii curățăm, spălăm si apoi ii punem la fiert cu un  pic de sare.    

Cand sunt fierți (făcând proba cu scobitoarea sau cu furculița), ii scurgem de zeama, dupa  care ii pisam bine adaugand apoi si untul.    

Apoi amestecand continuu, adaugăm treptat si laptele pana ajunge sa devină de consistență cremoasă. Dacă este cazul mai adaugam sare. De preferat a se servi imediat, in cazul meu cu ardei copti care sunt preferatii mei.

Poftă Bună! 

TIPS-URI

1

Cartofii se vor folosi la piure, doar cei albi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficăței de pasăre in sos de bulion cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuib de mamaliga cu ficatel in sos