Ficatei de pasare inabusiti

de marianascarlat in Ficat, 8 Apr 2013 | 8442 vizualizari

 

Desi fiului meu ii plac mai mult ficateii prajiti, din cand in cand ii mai vrea si asa!
Ieri asta i-am facut!

 

INGREDIENTE

  • - 600 g ficatei de pasare
  • - 100 g unt
  • - 3 cepe potrivit de mari sau 2 fire praz
  • - 1 cutie rosii cuburi in bulion
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - sare
  • - piper
  • - 3 catei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei de pasare inabusiti:

Se spala bine ficateii, se usuca cu prosoap de hartie , se pune untul la topit intr-o cratita cu capac si se adauga ficatei. Se lasa sa se caleasca inabusit. Cand s-au calit, se adauga si ceapa tocata solzisori (sau prazul taiat feliute subtiri), care trebuie sa se caleasca si ea bine. Dupa ce s-a calit si ceapa, se sareaza, se pipereaza (dupa gust), se adauga usturoiul, vinul si rosiile in bulion. Se amesteca usor, se acopera cu capacul si se lasa la foc mic pana ce scade bine sosul.

Se serveste cu piure de cartofi sau cu mamaliguta.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

mancarica asta e mai gustoasa cu praz.

2

Daca ai alaturi si o salata e ideal sau ceva acrituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pasare inabusiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curry cu basmati si ficat de pui in sos de rosii cu ardei copt