De cum am vazut aceasta reteta la bucataras Adriana, am zis ca trebuie sa o incerc si eu, sa pregatec acesti ficatei pentru ai mei, ca lor le plac ficateii. Mi s-a parut o reteta simpla, asa cum le place alor mei, ca la sofisticarii nu prea se inghesuie. Pot fi serviti simpli, cu salata, orez, paste, cartofi si ce garnitura va mai place, nu sunt restrictii.
Ficateii ii puneti in apa rece 20 de minute. Dupa acest timp, ii curatati de pielite sau alte impuritati, ii treceti pe sub un jet de apa si ii lasati la scurs intr-o sita.
Pe o farfurie puneti faina, tavaliti ficateii bine scursi, prin faina.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, dati drumul la ficat. Ii rumeniti la foc potrivit, pe toate partile, 7-8 minute. Dati focul la mai mic, presarati sare, piper, oregano, pisati si usturoiul curatat. Amestecati, ii lasati cam 2 minute sa ia din aroma condimentelor. Adaugati o lingurita coaja rasa de lamaie si zeama de la lamaie. Amestecati iarasi si turnati cognacul.
Lasati sa se evapore alcoolul, sa prinda o usoara crusta ficateii si trageti tigaia de pe foc.
Presarati patrunjel verde tocat deasupra si serviti.
Sa aveti pofta!