Este o mancare care-mi aduce aminte de copilarie. ...
Stiati ca?
Specialiştii spun că ficatul de pui conţine de trei ori mai multă vitamina B12 decât necesarul zilnic al organismului. De asemenea, este foarte bogat şi în vitamina A.
Alte studii au scos la iveală că dacă se consumă ficat de pui în mod regulat glanda tiroidă se va menţine sănătoasă.
Spalam bine ficateii si-i curatam de pielite.
Se pun apoi pe un prosop de bucatarie care sa absoarba toata apa.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Ardeiul se spala, se taie in 2 si se curata de seminte. Se taie cubulete.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune la prajit ceapa si usturoiul.
Se coloreaza un pic si se adauga ficateii. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga ardeiul. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti se adauga curry-ul si semintele de sésam.
Lasam sa patrunda inca 5 minute si servim cald cu un ou, cu mamaliguta, cu cartofi sau cu branza.
Pofta Buna!!!!
1
Sarea se poate pune la sfarsit