Figaro...Figaro...Figaro :)

de mari_sasi in Prajituri, 30 Mai 2013 | 6602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 250 gr unt
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • nuca (optional)
  • 1 praf copt
  • coaja lamaie
  • 1 borcan dulceata
  • 50 gr zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figaro...Figaro...Figaro :):

-se amesteca untul (la temperatura camerei) cu galbenusurile apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si se formeaza o crema foarte fina

-praful de copt l-am amestecat cu faina

-faina si laptele se adauga alternativ peste crema (unt,zahar si galbenus)

-optional se mai poate adauga vanilie sau coaja de lamaie si ''neaparat'' un praf de sare

-astfel format aluatul de baga la cuptor (eu am folosit o tava 23/33) la 150 grade pt 30 minute

-atunci cand aluatul este cam pe 3/4 copt se scoate si se unge cu dulceata

-din cele trei albusuri si 50 gr zahar se face o bezea care se amesteca cu nuca macinata si se adauga peste dulceata

-se mai da la cuptor pt aprox. 30 minute la 120 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Figaro...Figaro...Figaro :)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro