File de pangasius pane

de Silvioara in Pangasius, 24 Feb 2012 | 14286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 punga de file Pangasius congelat (aprox. 4 buc)
  • 3 oua + 3 linguri faina
  • 5-6 linguri faina separat intr-o farfurie
  • sare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 400 gr smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de pangasius pane:

Pestele se decongeleaza bine si se portioneaza. Punga mea a avut 4 buc. file pe care le-am taiat in doua si le-am lasat sa se scurga bine de apa rezultata prin decongelare. 

Intr-o farfurie adanca se dezleaga usor 3 oua, se adauga cele 3 linguri de faina si se amesteca pana la omogenizare. Fiecare bucata de peste se sareaza putin, se da prin faina si apoi prin amestecul de ou

Se prajeste in ulei la foc moale. Daca focul este prea iute, riscati sa se rumeneasca crusta de ou, iar pestele sa ramana crud in interior. Separat am facut un sos de smantana cu usturoi: 4-5 catei de usturoi curatati si pisati cu putina sare se amesteca cu o cutie de 400 gr. de smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pangasius pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Silvioara 1

25.02.2012, 18:38

Multumesc, doamnelor! Va pup!

bliss 1

29.02.2012, 11:39

eu il dau prin faina, ou - in care am pus sare si un mix de piper: alb, verde, negru, rosu - imi place mult; si dupa aia il dau prin pesmet.
am ajuns la concluzia ca "pane" este reteta optima pt prepararea acestui peste..

Silvioara 1

29.02.2012, 13:19

Asa este, bliss. Multumesc pt. ideea cu mixul depiper, numai ca, avand doi copilasi mici, ma feresc de condimentele iuti... Pup.

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Peste pangasius in crusta de malai si garnitura de orez basmati