FLAN CU ULEI DE LEVANTICA

de Roda in Dulciuri, 24 Iun 2009 | 4658 vizualizari

 

Este un desert specific Frantei ,pe care mi l-am insusit de pe Coasta de Azur.

 

INGREDIENTE

  • 2 picaturi ulei de levantica,
  • 75g.pudra de migdale,
  • 750ml. lapte,
  • 3 g. gelatina,
  • 3 linguri miere;
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA FLAN CU ULEI DE LEVANTICA:

1.Se pune laptele la fiert.Dupa ce da 2 clocote,se trage deoparte, se adauga pudra de migdale,se amesteca si se lasa sa se infuzeze pana se raceste complet,apoi se strecoara.

2.Intr-un bol, se amesteca esenta de migdale cu mierea.Se adauga laptele ,amestecand bine,apoi gelatina pudra.Se pune bolul pe foc si se lasa sa clocotesca 2 minute ,apoi preparatul se varsa in 6 cupe.Se lasa sa se raceasca ,apoi se tine la rece, in frigider, 2 ore.

3.In momentul servirii ,cupele se cufunda in apa fierbinte ,apoi flan-urile se rastoarna pe 6 farfurioare si se servesc ornate cu flori de levantica.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "FLAN CU ULEI DE LEVANTICA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu budinca