Prajiturele minunate cu mere si-un aluat exceptional!
Retete cu aluat
Aluat:
Umplutura:
zahar pudra vanilat pentru decor
Untul feliat rece se amesteca cu faina cernuta, zaharul pudra, galbenusurile , iaurtul, vanilia, praful de sare si praful de copt.
Se amesteca aluatul pana la omogenizarea perfecta, se infoliaza si se da la rece aproximativ trei sferturi de ora.
Aluatul se scoate de la frigider si se intinde subtire pe o suprafata foarte bine infainata( infainam si sucitorul).
Aluatul se taie in fasii.
Merele se razuie si se pun pe fiecare fasie( eu am pus un mar la doua fasii), se presara cu zahar brun si scortisoara, apoi se ruleaza( vezi imaginile) intr-un con, se asaza in formele de briose si se coc la 180 de grade timp de 40 de minute( sau pana se rumenesc frumos).
Prajiturelele se lasa putin la racit, se scot cu o paleta din forme si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
O minunatie, va garantez ca va veti indragosti de ele!