Floricele cu mac

de La Ancuta in Piine, 10 Dec 2010 | 3789 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 g drojdie uscata
  • 30 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g faina
  • Mai avem nevoie de :
  • 1 galbenus
  • ~50 g mac
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele cu mac:

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut amestecat cu zaharul.

Punem faina intr-un caston. Facem o gaura in mijloc si punem drojdia dizolvata. Adaugam si restul de lapte. Amestecam putin si adaugam sarea si uleiul.

Framantam bine pana devine un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Presaram cu faina, acoperim si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul crescut il rasturnam pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in bucati cat mai egale (de ~ 50 grame fiecare) si le dam o forma rotunda.

Luam fiecare biluta si o aplatizam cu mana. O ungem apoi cu galbenus desfacut in putin lapte si o punem cu partea unsa in mac.

Cu un card sau un cutit ascutit de face o taietura pe mijloc, in forma de stea.

Se intoarce cu partea cu mac pe masa si se trag colturile catre exterior.

Se pun floricelele in tava tapetata cu hartie si se mai lasa sa stea 5-10 minute.

Se dau la cuptor, la foc potrivit pentru 15-20 de minute.

Sunt foarte bune si pufoase. Mie mi-au iesit 25 de floricele.

Sursa

Multumesc Miha

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele din linte de post

de Rocsi 9

ieri la 20:54

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

pe 10.03 la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

pe 10.03 la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta