Focaccia clasica

de nadea68 in Pizza, 29 Noi 2016 | 3996 vizualizari

 

Focaccia ca si pizza, e tipic italiana, usor de facut ....
Reteta e de la cursul de patiserie pe care l-am facut acum cativa ani.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina 00 
  • 500 g faina 0 
  • 500-550 ml apa 
  • 60 ml ulei de masline 
  • 30 g drojdie de bere 
  • 20-25 g sare 
  • rozmarin
  • sare grunjoasa
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia clasica:

Intr-un bol incapator, amestecam faina 00, faina 0, uleiul, drojdia si apa, pana obtinem un aluat elastic.La jumatatea operatiei de framantare, adaugam sarea.

Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, intindem aluatul si il punem intr-o tigaie de cuptor, acoperita cu hartie de copt.

Se maseaza focaccia cu multa apa, si putin ulei, dupa care, cu varful degetelor, o gaurim (aproape). Adaugam rozmarin si sare grunjoasa.

Lasam iar la crescut, pana se dubleaza in volum. Coacem la cuptor la 200 °C, pana se rumeneste deasupra.

 

TIPS-URI

1

focaccia se poate imbogati cu cascaval, legume, mezeluri

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia clasica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semilună - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba - Delicioasă și ușor de preparat

pe 14.02 la 11:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa bogata in fibre