Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati

de Laly in Aperitive / Garnituri, 3 Sep 2011 | 6055 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 400 gr faina alba
  • 150 gr cartofi
  • 180 ml apa calduta
  • 30 gr untura
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare

Topping:

  • 250 gr carnati proaspeti
  • 150 gr cascaval afumat
  • 2 crengute de rozmarin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper negru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati:

Fierbem cartofii in coaja.Se lasa la racit, apoi se curata si se paseaza.
Punem faina intr-un castron si dam o forma de fantana. Punem in mijlocul ei cartofii pasati. Adaugam untura inmuiata la temperatura camerei, uleiul de masline, un praf de sare si drojdia dizolvata in apa calduta. Framantam pana cand obtinem un aluat moale, neted si omogen. Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie subtire de circa 1/2 cm,si o punem intr-o tava unsa in prealabil cu un pic de ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut circa 45 de minute.

Curatam de pielita si rupem bucatele mici carnatii.Taiem cascavalul afumat cubulete mici.Spalam,zvantam si tocam marunt frunzulitele de rozmarin.

Inclazim cuptorul la 180 de grade. Indepartam folia si punem pe toata suprafata aluatului carnea de la carnati,cascavalul taiat cubulete si rozmarinul tocat. Presaram piper negru rasnit, dupa gust si stropim cu cele 2 linguri de ulei. Punem focaccia in cuptor si coacem circa 25 de minute,apoi o scoatem si o servim fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia de cartofi cu cascaval afumat si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu ciuperci, cascaval si salam