Foi cu bulion si crema de gris

de danielaR in Prajituri, 24 Mar 2014 | 7601 vizualizari

 

inspirata de la master chef...si pofta multa..

 

INGREDIENTE

  • 15 linguri bulion
  • 15 linguri ulei
  • 2 linguri de gris sau pesmet
  • 5 linguri zahar brun
  • un praf de copt
  • 2 linguri scoartisoara(pentru cei carora nu le place scortisoara o pot inlocui cu cacao)
  • faina cat cuprinde

pt umplutura

  • 1 litru lapte
  • 8-10 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • 150 gr unt
  • 400 gr gem de prune sau cirese( eu am pus jumatate de prune si jumatate de cirese)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bulion si crema de gris:

Aluatul se pregateste astfel

Bulionul il amestecam cu uleiul,adaugam zaharul,grisul,scortisoara,praful de copt si la urma faina,trebuie sa iasa un aluat potrivit nici tare nici moale dar nelipicios

Intre timp punem laptele la fiert.Adaugam zaharul si grisul in ploaie.Lasam 2 min la foc dupa care luam de pe foc.Adaugam untul si lasam deoparte

Aluatul astfel obtinut il impartim in 4.Cele 4 foi le coacem pe fundul tavii 10 min la foc potrivit

Eu am copt foile pe fundul tavii cele mai mari a cuptorul(deci tava patrata)

 

Dupa ce am copt foile asamblam prajitura.Punem foaie apoi umplutura de gris-foaie-gem-foaie-umplutura de gris

Se lasa cam jumatate de zi/noapte sa se odihneasca pt a se inmuia foile

E ceva simplu,delicios si gustul acestei prajituri ne aduce aminte de copilarie

Spor la treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bulion si crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu rabarbar