Foi cu miere de albine

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Apr 2012 | 10700 vizualizari

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 30 g unt
  • 3 linguri miere de albine
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putin otet
  • 350 g faina
Crema:
  • 400 ml lapte
  • 3-4 linguri gris
  • 180 g zahar
  • 200 g unt
  • 1 borcan dulceata de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu miere de albine:

Foile:

Se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga margarina, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam. Framantam un aluat de consistenta plastilinei, iar daca este necesar mai adaugam faina.

Aluatul rezultat se imparte in 3 parti egale. Se intinde fiecare foaie direct pe dosul tavi(tava o tapetam cu hartie de copt si putin ulei).

Foile se coc la foc potrivit pana devin aurii.

Crema:

Intr-o craticioara punem laptele si zaharul la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga grisul. Se fierbe amestecand continuu pentru a nu se face cocoloase. Se lasa apoi la racit. Intre timp frecam untul spuma, si adaugam lingura cu lingura grisul racit. Crema rezultata se imparte in 2 parti egale.

Asamblare: 

Ungem fiecare foaie cu o parte de crema si gem de caise in strat subtire.

Prajitura se da la rece, aseazand deasupra o greutate(un fund de lemn mai greu).

TIPS-URI

1

Foile sunt moi cand le scoatem din cuptor, dar apoi se intaresc devenind crocante.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

aalliinnaa07 1

29.04.2012, 18:26

imi place foarte mult prajitura astafoarte buna

anomisana 1

15.07.2012, 17:19

Foarte buna prajitura asta, mi-o amintesc si eu din copilarie, dar as vrea sa te intreb care este dimensiunea tavii.

babi5 1

12.10.2013, 11:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine