Foi de napolitana cu crema caramel

de Gicuta in Prajituri, 23 Oct 2014 | 12851 vizualizari

 

INGREDIENTE

Un pachet mare foi napolitana

  • Pentru crema:
  • 500 g nuca
  • 300 g zahar
  • 6 oua
  • 2 pachete de unt
  • 1 sticla esenta de rom
  • Pentru caramel:
  • 400 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema caramel:

Se sfarama nuca cu ciocanul de snitele sau se taie.

Se caramelizeaza zaharul(400 g) cu atentie sa nu se arda, apoi se adauga pe rand nucile si untul taiat cubulete, amestecand dupa fiecare in parte pana se omogenizeaza La sfarsit se adauga treptat ouale batute cu zaharul(300 g) si se amesteca pana se ingroasa compozitia,se ia de pe foc si se adauga esenta. Se umpu foile cat este calda .

Se lasa pana a doua zi cu o greutate pe ea .Eu peste prajitura am pus un fund de lemn si o oala de 10 litri plina cu apa, trebuie sa se preseze foarte bine. Peste foile de napolitana se pune strat subtire din compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si crema caramel ( de post)