Foi de napolitane cu crema caramel

de mirela0911 in Dulciuri, 6 Mai 2015 | 4220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de napolitane
  • 400 g zahar
  • 100 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • 200 g arahide nesarate
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitane cu crema caramel:

Faina, 100 g zahar si laptele se amesteca foarte bine si se fierb pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga untul amestecandu-se bine pana se omogenizeaza.

Restul de zahar se caramelizeaza, se ia de pe foc, se pun arahidele si crema de lapte amestecand continuu.

Se ia o foaie de napolitana, se umple cu jumatate din crema obtinuta, se aseaza peste cea de a doua foaie apasand bine, restul de crema si ultima foaie de napolitana. Se preseaza bine, se infoliaza si se aseaza deasupra o greutate pentru a se lipi bine foile de crema. Se lasa cateva ore (de preferat peste noapte) dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand se umple foile, crema trebuie sa fie calda, pentru a se putea manevra usor.

2

Se pot inlocui arahidele cu nuci usor prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitane cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cuburi cu lapte (by Laura Sava)