Foi (de post) cu bulion

de Ade200 in Prajituri, 6 Apr 2013 | 16049 vizualizari

 

Din vremea copilăriei la ţară nişte foi fragede care se pot umple cu diverse creme.

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri de ulei
  • 7 linguri de zahăr pudră
  • 7 linguri de bulion
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • făină cât cuprinde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi (de post) cu bulion:

Se amestecă toate ingredientele şi se frământă un aluat din care se fac 3-4 foi care se coc pe dosul tăvii. Aceste foi se pot umple cu orice cremă (dulceaţă, de post). Se lasă ceva timp să se înmoaie apoi se taie.

Merg bine cu o cremă de griş în care se pune margarină frecată cu zahăr şi cu esenţă de vanilie. 

Aveţi în poze ambele variante; dacă vreţi 2 prăjituri, dublaţi cantităţile şi faceţi 8 foi.

TIPS-URI

1

Puteţi pune şi mirodenii" coajă rasă de lămâie sau portocală etc.

2

Dacă nu le faceţi de post, înlocuiţi bulionul cu lapte şi adăugaţi 1 ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi (de post) cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]