Foi Lica umplute cu crema Panacris

de Panacris in Prajituri, 3 Iun 2012 | 5869 vizualizari

 

Din banalele foi de napolitane (Foi Lica, inainte de '89!), am creat un dulce special!

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitane 4 bucati
  • biscuiti Digestiv 400g.,
  • rahat colorat 250 g.,
  • unt 250 g.,
  • cacao neagra 50 g.,
  • nuca de cocos razuita 100g.,
  • dulceata de afine 100 g.,
  • budinca de capsuni Dr. Oetker, 1 plic
  • zahar tos 6 linguri,
  • lapte 800 ml.,
  • zahat vanilinat 2 plicuri,
  • glazura de ciocolata dr. Oetker, 1 plic
  • bomboane colorate ptr ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi Lica umplute cu crema Panacris:

Bundinca de capsuni se pregateste cf. instructiunilor de pe ambalaj. Biscuitii si rahatul colorat se da prin razatoarea Moulinex sau masina de tocat carne. La acest amestec se adauga untul moale, cacaua, zaharul vanilinat, nuca de cocos si budinca rece, amestecandu/se pana se omogenizeaza toate ingredientele. Foile de napolitane se umplu cu crema obtinuta, se acopera cu o foaie de pergament, se pune o greutate deasupra si se lasa la rece pana a doua zi. Se prepara glazura cf. instructiunilor, se intinde pe prajitura, apoi se orneaza cu ornamente colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi Lica umplute cu crema Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]